Monday, January 24, 2011

kenapa saya suka taiping : part 1

pohon-pohon hijau yang rendang
melambai-lambai daku ke mari
rupanya mahu tunjukkan ini
indahnya ciptaan tuhan

semoga kau tetap teguh berdiri wahai pokok
walaupun sepuluh tahun lagi
aku akan tetap ke sini
memandang awan
memendam rasa 

cc: aahhhh... I'm suck at poetry


6 comments:

MataHati @ MH said...

sesekali bila lihat pokok besar ni, terasa seram lak

mie said...

uihh!!
ok pe, puisi ni..
ehehheeee

♥ manje ♥ said...

salam

kita pun suka tengok pokok2 kat taiping ni... redup aje permandangan sekeliling... menarik untuk yang suka ambil gambar kat situ...

suri solehah said...

hehe,,sesekali chun berpuitis..i penah amik kusus puisi kat u dulu,,tapi selalu kena ngan lecerer,syj kamu punya bahasa klise...huhu

Solihin Zubir said...

yg kat atas tu cam familiar je..
tasik taiping ke?
sy suka sgt tgok pokok2 camtu..
cam pokok bonzai gergasi.. hehehe...

cek chun said...

MH, ada la serem sket2 :P

mie, ok ka. nak buat lagi lah.haha

manja, setuju tu. i fall in luv dah

wow suri, patot i tengok u pandai berbahasa, pernah belajaq rupanya

SZ, taman tasik tepen. akak pun like them a lot

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...