Tuesday, January 11, 2011

cengeng ka

 
pernah tak tetiba keluar airmata bila tengah kusyuk tengok tv? tak kira la cerita apa pun. kekadang tu tengah tengok sports pun boleh menangis. mana tak menangis. kalau dah bertahun tak pernah menang-menang. tak pun menangis sebab ter miss sepakan penalti yang kita rasa adik darjah tiga tu pun boleh score. sakit hati sampai boleh keluar ayaq mata. memaki tu tak payah cakap la.

cerita yang selalu boleh bikin meleleh air mata tentulah cerita melayu, orang putih dan paling hebat sekali bikin leleh ialah hindustan. adakah kerana kita paham jalan cerita dan dialog maka kita menangis sayu sama? kalau cerita melayu tu, cek boleh la paham. tapi ni cerita hindustan. berkaca-kaca air mata mak dengan makcik kita tiap kali tiba bab hero kena hempuk atau hero terpisah dengan heroin sebab ayah heroin tak restu hubungan.

nak kata depa paham bahasa hindi. iskkk.. setakat nehii kabhi nehi tu depa tau la. tu pun sebab selalu dengaq lagu hindustan tu. cerita melayu yang depa paham lagi la. kusyuk sungguh tengok cerita. tetiba nampak air bergenang kat kelopak mata.

cek pulak? cerita orang putih saja. tengok oprah pun boleh bergenang ayaq mata. kehkehkeh.
pictha: http://static-p4.fotolia.com

7 comments:

Solihin Zubir said...

sy plak mudah tersentuh tgok filem2 yg ada kaitan dengan kekeluargaan nie...
kalau tgok sorg2, mayb bley ngalir air mata..
tgok ramai2, kna cover la.. hehehe...

Solihin Zubir said...

err... akak nangis x Faizal Tahir kalah? ;-p

cek chun said...

hahaha. mana de nages dowh :p

tapi kan..memang cite family ni bleh leleh la. tambah2 kalo ada anak kecik. last cry masa tgok the pursue of happines si will smith tuh. adoii..takdan kaber dahh.

♥ manje ♥ said...

salam ziarah

hehe kita lak boleh nangis kalo tengok cite hindustan KKHH lakonan SRK...tgk byk kali... nangis pon byk kali... ~

My MiRa said...

hahhah mira selalu macam tu senang sangat nak nagis biar pon benda kecik...kita same..give me five! hehe

cek chun said...

tapi tak nages depan khalayak noo.. syyyy.. secret nih

suri solehah said...

salam

malam tadi nangis tengok citer 14hour..sedih

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...