Tuesday, February 8, 2011

Pagi yang gelap gulita

Perasan tak lately makin gelap saja time nak pi sekolah tu. Buka pintu nak keluar rumah, rasa macam nak masuk sambung tidur saja. 7.15 pun masih kena pasang lampu kereta.

Mujur kat simpang jalan dah pasang traffic light. Kalau tak, jenuh menunggu turn untuk melintas. Ramai juga rupanya yang tinggal dalam kampung Cek ni. Motorsikal lagi la banyak.

Kalau time hujan, jam sampai 4km dari traffik light utama. Memang seksa nak bergerak. Sekolah yang jarak sekangkang kera pun dah jadi sekangkang kingkong.

Sekarang ni Cek kat kantin. Nak breakfast lauk pun tak mengancam. Tunggu horlick ais bungkus jap. Menarik pula tengok depa dok minum.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

suri solehah said...

salam..tak mau kesibukan itu semua..pindahlah ke alangkawi..ahaks

Piasara said...

Nak tumpang menyibuk kat si ni lak..
hari ni baru pertama kali mai blog cek chun ni...slmt berkenai-kenai la nooo...

cek chun said...

amboi noo.. dan lagi hg kata kat cek :p

pia, salam kenal. mai la masuk minum2 :)

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...