Wednesday, February 9, 2011

pizza jopun

Besok saja Cek cerita pasal benda ni. Sekarang cuba teka nama benda alah ini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

update:  thanks rozita sebab sudi meneka. ni memang makanan. dari jopun sebenarnya. okonomiyaki. betul kata rozita. memang macam pizza. dalamnya ada kobis dan tepung. buat macam penkek. kemudian letak la segala sos mayonis dan Worcestershire. yang macam selotep tu namanya bonito flakes. 

gambar kat atas ni lah asalnya bonito flakes. dibuat dari tuna yang dikeringkan. sekali tengok macam tongkoi kayu. lepas tu, di sagat dan jadilah macam selotep tu. penkek ni Cek beli kat  jusco. rm4.50. rasanya macam takoyaki dah. cuma minus the octopus.

pic source: http://eatbma.blogspot.com, http://wakaranai.winter-muse.net

6 comments:

Rozita said...

nak cuba teka la,
rasa yg kat bwh tu cam piza..ada keju2 je nampak..yg kilat2 tu lak x pasti...cam kuey tiaw pun ada tp cam soletep pun ada...makanankah ini?

Solihin Zubir said...

wah! sy suka pizza..
tp yg ni nmpk cam pelik ja pizza.. heheh..

cek chun said...

ni pizza jopun nih. sapa suka mam sushi, suka la pizza nih

suri solehah said...

sedap sangat ke?nanti keluar nanti nak kena cuba..pantang kalau ada org promosi..berair mulut yu..

anizsDANbintang... said...

tibe2 rasa lapar =)
gamba yg 2nd tu mcm sedap

cek chun said...

nak ambik sikit aniz :p

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...