Tuesday, March 1, 2011

facebook nightmares.. and it's happening everyday!!!!


  • balik-balik status dia saja yang penuh dekat wall kita. untuk makan lunch saja, hampir 4 status dia update. 
  1. nak makan apa yer untuk lunch jap lagi.
  2. yeaaaa.. call mak tanya resepi tadi. kejap lagi siap lah rendang tok mak. 
  3. lama la pulak daging ni nak empuk. perut dah lapar nih..huhuhuhu
  4. hidangan dah siap. tunggu cik abang bersiap. jangan lupa basuh tangan yer bang. jemput makan kawan-kawan.

  • wall kita penuh dengan video you tube. depend juga pada status mood orang itu. kalau gembira, selalunya cuma satu video dia uplod. sedih kalu, nahh.. makan hati kau baca tajuk-tajuk video tu semua. tak main la video celine dion. semua lagu dari group 80an dulu. spring, sting, spoon, samudera, exists. expect to read - mahligaimu dari airmataku, kita di takdirkan jatuh cinta, sampai hati, pelamin anganku musnah, kau terpaksa aku memaksa

  •  luahan perasaan yang tak tergamak kita nak baca. bila baca jer nak muntah.
  1. hmm rindu plak kat si dia, agaknya si dia rindu saya x? (8.02 pagi)
  2. alamak.. awak sayang saya kan? (8.07 pagi)
  3. lawa pulak muka aku pagi ni.. tak sia-sia beli Mac semalam

credit to zuraita mohd anua

    12 comments:

    AdiaLuze said...

    Tu yang kekadang maleh nak bukak FB...Cam tgk luahan hati bebudak skolah plak..Hehehe

    cek chun said...

    payah la adia kalau fb dah dekat hp. kena tengok jugak..hehehe

    suri solehah said...

    salam hehe..seb baik i dah lama tak bukak fb..

    cek chun said...

    da, mau buat ka.. siap kau aku block.. hahaha

    gadisBunga said...

    jom twitter pulak!! :D

    cek chun said...

    jom jom gb.
    add la sayer :)

    Reza said...

    chun, kenapa aku x boleh komen ni.. aku x reti la..huhu

    Reza said...

    eh aku dh bleh komen? wuhu.. cayalah.. okay2 basically, ni lah yg aku nk cakapkan..

    Setelah membaca blog hang, orang TERSEBUT dengan mulut puakanya pasti akan berkata dgn muka ala2 kekwat "Aku punya FB, aku punya pasal. Yang ko sibuk pehal?"
    percayalah, inilah hujah mereka yg dh boleh kita baca.

    TETAPI
    adekah mereka lupe yang mereka telah meng'add' manusia2 mcm kita yg saban hari kene hadappp segala status update ala-ala hansuang yg mereka buat tu? Apa mereka fikir kita ni tapir yang buta huruf atau burung kakak tua yg sekadar tahu angguk2 geleng2 saja?

    mmglah ko punye FB ko punye pasal, tp TOLONGLAH jgn paparkan kebodohan dan kesingkatan IQ dgn menghapdet benda2 yang sejelik itu. Budak sekola pn malu nk update mcm korang buat.

    Tak salah nk share kegembiraan dan kesedihan, tp bersederhanalah dlm segalanya. Janganlah hal dlm kain pun nk mention. Apa ko ingat dunia FB ni hebat sgt ke smpi kemaruk bukan main? Jgnlah melampaui batas.

    Oleh itu, silalah bertwitter ye. Tapi tolong jgn link kat FB plak. sama je. Dah!

    Cik Geram in da house
    ZMA

    cek chun said...

    aiyoyoyoyo.. ahakss..
    berita diterima dengan jelas dan lantang.
    sebab tu aku dah disable link kat fb. sama jer nanti functionnya.

    Breakeven said...

    ~ sebab tu sy delete fb sy...!

    cek chun said...

    delete terus??
    block jer la yg agak hampeh itu :)

    gedek! said...

    saya lebih enjoy blogwalk dari ber fb....

    notis pendek saja

    semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

    gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...