Tuesday, March 8, 2011

entry tah haper-haper. bear with me please

seharian rasa stress. pegang apa pun tak jadi. pagi tadi sepatutnya ajar budak-budak action song, tapi kaki langsung tak mau melangkah ke bilik muzik tu. cuma ada 2 minggu lagi ke pertandingan peringkat kelompok. dan hingga jam tiga masih terpacak di tempat kerja. tiada satu kerja juga yang menjadi pun. pegang buku tak kena. pegang kertas periksa pun tak kemana. baru habis tanda dua helai, kepala sudah pening.


ingatkan dah lama kerja, makin ok. rupanya tak jugak. semuanya berpunca dari seorang wanita dari ukraine. bulan lepas dia dah masuk observe. besok kena lagi rupanya. aisehhh. bukannya tak pernah kena observe sebelum ni. berpuluh-puluh kali dah. tapi kenapa banyak sungguh rama-rama dalam perut ni.

pertama kali dulu lagi teruk. sampai dia pun tau guwa stress. rileks katanya. guwa senyum saja. budak-budak pun pulun sungguh. impress sungguh guwa. tak sangka. masing-masing tak malu nak jawab soalan. pandai sungguh hampa berlakon yer. mentang-mentang la ada mat salleh dok tengok hampa. tengok-tengok jam dah cukup masa. yes!!! guwa senyum puas.

last-last guwa dapat good. so hopefully besok macam ni la jugak.

dan bila dah stress, nahhh.. jadilah benda alah nih petang tadi. kalau rasa nak buat jugak, boleh la tengok kat sini.

pics source: http://www.wolfescape.com/Humour/WorkStress.htm

12 comments:

diana said...

tu ubat stress nye..
heheh..

cek chun said...

kuikuikui

Solihin Zubir said...

owhh.. kalau stress jd benda tu eh?
stress la byk2..
bleh kasi kat sy sama natang tu.. heheh..

cek chun said...

rugi woo tak jadi jiran k chun.. hehehe

gedek! said...

Stress boleh mengakibatkan darah tinggi....

Hati-hati

cek chun said...

Ok uncle. I'm trying to destress now

suri solehah said...

salam mai..dapat good pun stress jugak..tp sian kat mai..

cek chun said...

Da, I don't like people watching me.

J.M.R said...

menda alah apa tu...

cek chun said...

Lasagna la jmr. Buruk kan rupa. Hehe

gadisBunga said...

stress juga boleh menyebabkan diet kita terpesong. heheheh~

cek chun said...

hahahaha..betoi tu gb

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...