Monday, May 16, 2011

terima kasih cekgu

dulu-dulu nak tegoq cekgu pun takut.
cekgu dipandang mulia dalam masyarakat.
semua cekgu buat, mak kata betul.
cekgu rotan kat kaki,  ayah kata you deserved it.

tak payah ada misai bercabang melintang patah.
orangnya kecik saja, tapi punya daya renungan yang menggoda.
menggoda sampai nak balas balik pun kecut.
bila dia lalu jer, semua mata pandang ke bawah.

kasut hitam berkilat sepanjang masa.
baju diseterika rapi, tajam sidenya.
rambut sentiasa basah dengan minyak rambut wangi.
cikgu Shuib, cekgu disiplin paling rendah tapi tinggi jer kami pandang.

perut pun pernah kena cubit.
bukan main-main weh..
jenis cubit kecik-kecik pastu siap tarik ke atas.
dah tu tak ker dengan badan-badan terangkat sekali.
adehhhh... semua gara-gara tak pass Math.

cikgu Mutalib yang sempoi.
pantang ada aktiviti luar sekolah, cepat jer angkat tangan nak join.
sebab dah tau mesti ada dia punya jadi ketua.
boleh naik kereta sambil layan lagu ramlah ram.
kaset peberet dalam player keta dia.

cikgu Siti Bunga yang sesweet namanya.
tiap-tiap hari baju kurung bertukar rupa.
tak pernah la nampak baju yang sama.
rupanya dia teror menjahit juga.

cikgu Ramli misai comei.
suara pun manja, sweet je pandang.
tapi kalau marah, berkerut dahi urat sampai ke kepala.
ohh rindunya kat depa semua.

sir Ghazali yang kurus tinggi
hot orangnya smart bergaya
sanggup bertahan panas masuk kadet trafik
merata tempat pergi mewakili sekolah

ni cuma sebilangan cekgu yang cek chun ingat
dari rendah sampai menengah
to them..selamat hari guru cekgu
i think i have make you guys proud

5 comments:

iniialahaku said...

wow...nice seloka ni...

miszlullaby said...

ML penah kene rotan sebab xbawak baju PJ.wuwuwuwuuw~

cek chun said...

Cek chun pernah kena kat betis. Wawawaaaaa.. Sebab markah tk sampai target

gadisBunga said...

ada cikgu nama siti bunga? hihi niceee~

gadisBunga said...
This comment has been removed by the author.

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...