Tuesday, May 24, 2011

salib ker pada t-shirt monster energy?

salib yang ditunjukkan oleh si A to si B 
A - teacher tau tak depa pakai t-shirt ada salib?
B - what t-shirt?
A - tu yang depa pakai masa shuffle hari tu.

yes people. lepas tu baru chun perasan yang merata alam umat manusia pakai t-shirt ni. umat Islam yang muda remaja to be exact. jalan la kemana saja, memang akan terserempak dengan seorang dua remaja ni yang pada pakaiannya tertera perkataan monster energy.

 'depa' dalam perbualan diatas merupakan a bunch of kids yang baru berumur 12 tahun tapi nak sangat take part dalam persembahan kat sekolah. sanggup berlatih sendiri tanpa bagitau cikgu. beli t-shirt dan caps berwarna hitam tu semata-mata nak nampak cantik semasa persembahan. sanggup merayu pada guru besar untuk bagi kebenaran khas pada mereka untuk bershuffle. sebelum tu, dah heboh cikgu-cikgu tak benarkan segala bentuk shuffle dan breakdance dalam sekolah.

so what's up with this monster energy?
rupanya cuma minuman tenaga macam 100 plus jugak la. cuma tak da iklan secara meluas saja lagi. ada macam-macam jenis perasa plak tu, antaranya;
  • Monster Energy
  • Monster Lo-Carb
  • Monster Absolutely Zero
  • Monster Assault
  • Monster Khaos
  • Monster M-80
  • Monster Ripper(European version of M-80)
  • Monster MIXXD
  • Monster Import
  • Monster Import Light
  • Monster Heavy Metal
  • Monster DUB Edition
  • Monster M3
  • Monster Rehab
  • Monster Tour Water (only available to sponsored Athletes)
  • Monster BFG ( Only available to night clubs(apparently)
Monster Nitrous:
  • Nitrous Monster Anti Gravity
  • Extra Strength Monster Anti Gravity
  • Nitrous Monster Super Dry
  • Extra Strength Monster Super Dry
  • Nitrous Monster Killer-B
  • Extra Strength Monster Killer-B
  • Extra Strength Monster Black Ice
Coffee & Tea:
  • Java Monster Irish Blend
  • Java Monster Kona Blend 
  • Java Monster Loca Moca
  • Java Monster Mean Bean
  • Java Monster Toffee 
  • Java Monster Vanilla Light
  • X-Presso Monster Hammer
  • X-Presso Monster Midnite

 minuman ni dah sponsor merata alam punya ahli sukan, ahli muzik dan celebriti barat sana. antara sukan extreme yang depa sponsor ialah BMX, skateboarding dan mountain biking. sukan lasak yang memang menjadi kegilaan remaja sekarang.  jadi pada budak-budak remaja ni, its a trend yang hip and happening. kat sekolah pun yang ditanya pada kawan-kawan - hang ada t-shirt monster tak?

ada depa kisah yang logo monster tu ada salib? ntah tahu ke tak tu salib. ker cek chun yang salah tengok? apa hukumnya kalau tayang salib macam tu pada orang Islam?

sumber : 
wikipedia 
http://www.monsterenergy.com/

6 comments:

iniialahaku said...

tu la kdg2 trgelak pon ada jugak...dok pikiaq jugak,awatla budak2 ni xpkai baju 100plus ke gatorade xpun revive..padahal air isotonik jugak..hahaha...

tpi nak buat cmna, rmai yg pkai bju ni...Rossi pastu kbnyakkan X-games..

osip said...

hadoi..abeh tu huruf 't' kat banner, kat papan tanda tu tak cukup salib ka..

cuba tanya budak tu, sapa tuhan diorang..kalo diorang buat tanda salib, memang la boleh pelempang..

takkan rendah sgt kot iman orang islam neh..nampak sikit2 ala-ala macam salib sket trus murtad?

doesnt make sense..

osip said...

hehe, bukan cakap kat ang cek chun,

cakap kat orang yg btau cek tu gamba salib tu..

gedek! said...

Pulak....

Kalau macam tu sabon detol tak boleh pakai la pulak...?

cek chun said...

its ok. i'm open to discussion.
itu pasai i letak kat blog nih.
thanks for ur opinion guys.

Solihin Zubir said...

xtau nk ckp..
samada tu lambang salib yg mmg disengajakan letak atau hnya kebetulan mcm huruf T..

wallahu'alam..

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...