Friday, May 6, 2011

bukan salah saya kalau dia rindukan saya

salam.
nama saya Kuje. saya baru enam tahun. sekarang saya dah pergi sekolah. pagi-pagi lagi dah kena bangun. saya sekolah tadika. sama sekolah dengan abang. abang pergi sekolah dengan motor Pak Hashim. Kuje plak naik motor Mak Ani. Mak Ani best. pagi-pagi dah wangi. sebab tu Kuje suka naik motor Mak Ani. mesti Mak Ani guna two drops perfume nih. sebab tu wangi memanjang.

hari-hari Kuje mesti gaduh dengan abang. abang tu nakal sangat. ada ka tengok tv dia boleh dok diam-diam. mestilah Kuje geram. geram tengok dia berbaring elok jer kat bantal bunga Kuje. tau tak yang bantal bunga tu  Kuje dah guna sejak dari baby lagi. sapa pun tak boleh touch. silap banyak la abang boleh dok landing macam tu. kena la penumbok sebijik.

tu Kuje tak cerita pasal abang sibuk nak ikut kemana saja kak chun pergi. asal nampak kak chun balik kampung, mesti dia melompat lebih dari Kuje. Kuje ok jer. Kuje dah siap-siap pakai baju cantik. alah..jap lagi mesti kak Chun ajak kami pi tesco. syok woo.. kami selalu beli vitagen kat sana. vitagen putih sangat  sedap.

yang paling best, tiap kali balik kampung, mesti kak Chun bawak Kuje berjalan-jalan. pi basuh kereta tu memang dah wajib dah. singgah petronas dulu, beli Ribena. tapi pelik la, nak ambik yang botol besar, tapi kak Chun tak bagi. dia kata Kuje kecik, kena la ambik kotak kecik tu. Kuje paling suka masuk dalam mesin kereta yang penuh buih tu. lepas tu mesti nak jerit-jerit tengok berus yang besar pusing-pusing dekat cermin. sempoi woo..

ehh..bila kak Chun nak balik lagi ni???

8 comments:

gadisBunga said...

ala. ingat citer skendel2 tadi! heheheh~

cek chun said...

Kekekekekeh

gedek! said...

time beros besar tu pusing pusing...

cuba bukak cermin...

Haha!

cek chun said...

Hahahaha
Teruk betoi idea uncle nih.
Tapi chun dok imagine gak kekadang tu.kalau jatuh la beros beso tu kat cermin depan.. Iskkkkk..undescribedable

iniialahaku said...

haha...sempoi no...ka skali dok mnjerit dlm tu???hahaha

cek chun said...

tadak..
akak kool...

Solihin Zubir said...

amboi kuje...
bunga dh sama besar dgn muka.. heheh..

cek chun said...

bunga Giant punya

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...