Saturday, May 14, 2011

Bila blogger kaku dan sepi

1. Tiba-tiba gua macam kucin kepanasan. Buka henpon pun tak boleh, bukak lappy lagi la tadak benda yang keluar. Aiyooo...what the happened?? Blog kena hack ka??? (Ok, ada unsur perasan kat situ, macamla blog hebak sangat macam Aididleaks).


2. Badan gigil sebab tak dapat my morning fix of Aididleaks. Tiap-tiap pagi celik mata, komen disana la yang gua refresh dulu. Seronok baca. Carot?? Gua dah besaq, dah tua, dah pandai berpikir baik dan buruk. Sampai part carot, gua bleep-bleep kan sendiri.


3. Twitter gua jammed dengan twits dan retwit dari para bloggers. Masing-masing bosan tak tau nak wat menda. Selalu masa gini lah digunakan buat entry atau blogwalking.


4. Gua baru tau tadi yang jumlah limit twit per day ialah seribu. Limit direct message pula is dua ratus lima puluh. Nampaknya ada orang pulun bertwit sampai bengkak jari!!


5. Tiba-tiba je gua layan anak ikan tengok phonic songs dekat yu tiub. Korang tau tak yang A tu bunyinya AEY dan b tu BERH.
A is for apple, aey aey apple
B is for ball, berh berh ball
(Lagu seterusnya korang karang sendiri sampai Z)


6. Gua rasa nak tukar ke wordpress. Nampak hebak sikit. Peduli apa blog gua cuma picisan. Janji tak sakit hati bila server down.


7. Notification facebook berketing-keting bunyinya. Semua pakat-pakat mengomen dan mengecet di fb. Topik hari ni - semua di bawah matahari (sila translate in english).

Sent from my BlackBerry

10 comments:

iniialahaku said...

tu dia2...pakat nak kalih dah...ala, benda free, nak buat cmna..msti ada prob pnyala...tpi,wordpress pon cek ada jugak...buat backup time jadi cmni..haha

cek chun said...

Tu dia..tk tidoq lgi. Mesti dok skodeng wordpress bagi cun tu :p. Betoi la fandy kata tu. Berjuta org guna.heck! Lagi mo kompelen kan? Hahaha

miszlullaby said...

best ke ek kalo tukar ke wordpress? kalau ok, ML nak try jugak ^^

iniialahaku said...

haha...sja ja dok godek2,tmbah ilmu sikit...

cek chun said...

ML, K chun pun ada try wordpress. Dah ada blog pun. Tpi tk user friendly mcm blogger. U kena godek2 banyak sikit kat sana. Try la. Nampak macam pro sket rupa blog tu.

Niway, I'm blogging for suka-suka nk habiskan masa n polish skil menulis. So tak kisah sgt la.

Solihin Zubir said...

serius ka nk beralih ke wordpress ni? heheh..

selamat hari guru cek chun.. ;-p

cek chun said...

Takda aih. Blom sampai seru. Biasa le. Masa tengah hangin, la la tu nak tukaq :p

Thanks ya lihin

lightupmylife said...

wpress best

iniialahaku said...

SELAMAT HARI GURU YER AKAK...

cek chun said...

Thanks ye fandy
Happy teacher's day to u too :)

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...