Monday, May 9, 2011

the doctors in the house. errrr... not dr M

my peberet doktor at the moment is Cal Lightman. dulu minat sangat dengan doktor Gregory House. to me, depa ni sempoi in their own way. and sexy too. walaupun ada yang fictional, tapi tak mustahil depa ni maybe exist dalam duniya nih.

  • ni lah doktor House. doktor mulut paling capoi dan sadis dalam dunia pemedikan tv. 
  • suka fikir out of the box. 
  • guna unorthodox way to cure his patients. 
  • tak pernah simpati pada pesakitnya.
  • cakap ikut sedap mulut.
  • suka ikut kepala sendiri walaupun ada team perubatan sendiri. 
  • asyik telan vicodin sebab nak tahan sakit kat kakinya.
  • pernah di vote as the second sexist doctor in tv after dr Doug Ross in ER. 
  • yes.. to me he is sexy..  
  • tapi dah kurang minat sebab dia sudah in bed sama his love interest dalam citer ni, si Lisa Cuddy. somehow the heat lost its sizzle when the hero gets the heroin. lagi suka tengok depa in light banter during previous season. 
  • doctor Cal Lightman, own The Lightman Group. 
  • specialist in body language. he knows when someone tells a lie. 
  • ada team sendiri, depa ni boleh dikategorikan as human polygraph machine. mesin yang boleh test orang menipu yang kena pasang wayar bersirat kat body tu.
  • keje depa ni detect orang yang menipu dengan perati muka dan body language. 
  • hidung berkerut, kening ternaik, gosok jari, twitched lips, sampai ke urat muka bergerak pun depa boleh baca dan tau yang orang tu tengah bohong. 
  • dia ni macam konsultan la untuk polis, dan sapa-sapa yang banyak duit yang sanggup hire depa nih. ada 1 scene jutawan tu upah depa untuk tengok gepren dia nak kawen sebab duit or sebab cinta kat dia. 
  • duda anak pompuan remaja dah. nightmare dapat daddy gini prangai nya. tak boleh nak buat jahat wo. habis dia selidik boyfren-boyfren budak ni. 
  • punya slang british yang mengoda. yap.. sexy okeh. 
  • yang menariknya citer ni based on Paul Ekman, a pioneer in facial expressions
source:
  1. wikipedia
  2. http://78.109.164.61/house-m-d

8 comments:

miszlullaby said...

ramai kawan ML yang suke dokte house.ML suke gak.Cume tak larat nak tunggu series bebanyak.

iniialahaku said...

best dowh dua2 cerita ni...tpi lgi suka lie to me...

gedek! said...

Tak biasa semua di atas....

gadisBunga said...

pernah tengok 2 kali je citer ni. tapi betul dia mmg sexay~!

CIK TOM said...

tak pernah tengok..tapi cite doc hensem..best jugak tengok..hee

nikoniko_mama said...

suka suka... dok layan gak dua doc ni..tapi lately lie to me dh takdak ek?? so layan criminal minds...csi dh kurang layan lak.. cam dh boring lak.. hihihi

cek chun said...

MZ,
Memang malas nak tunggu. Beli dvd kat feringhi jer. Settle a season in 2days :)

Fandy,
Yap, agree. Tetiba rasa lightman gila hensem walau jalan pun macam nak terbalik jer.

akuatik said...

lie to me- my feberet!

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...