Friday, April 1, 2011

dah hilang satu sumber bacaan yang gempak

chun dah tau source malware tu. thanks gadisbunga yang baik hati dan sanggup terjah jugak blog ini walaupun dah kena tahan dengan red light. tadi dah buka blog che det, tapi keluar screen merah saja. rumahnya dah kena blocked. lepas tu baru tengok komen GB yang bagitau punca malware tu dari sana.

chun dah buang link dari sana. baru teringat yang pernah baca somewhere yang malware juga berjangkit dari link. tapi chun ada satu kemushkilan lagi la. naper tiap kali masuk blog redmummi mesti ada amaran malware tu. dari dulu lagi ni. bukan baru sekarang. sedih tul.

kena baca through handphone yang screen kecik tu jer. lain la ada iphone macam uncle gedek. best la jugak boleh tarik cantum kasi besar pitcha nya. chun dah tweet RM semalam. dia kata RD sudah check and found no malware. maknanya its from my lappy lah kan? tapi naper cuma blog RM. blog orang lain ok jer. menatang malware tu dah duduk kat url RM ker? ohh i'm so konpius. dah la chun  not a geek. pakai google je nih.

lagi satu cek chun bengang jugaklah pasal blog cek det tu. awatla hampa buat tahana kat orang tua tu. cuma masuk baca saja tak boleh ka. nak kena letak virus berlambak-lambak juga kah?  he has great mind apa. masa dia panjang umur inilah, baca apa yang dia nak tulis. kalau elok, kita ambik. tak elok, letak jer tepi. chun bukan bercakap pasal politik ya. tak suka.

chun dah baca Malay Dilemma. bahasa melayu dan english version. saja nak bagi paham lagi. what so great about the book sampai kena banned. Mahathir Dibalik Tabir pun selak juga. ni buku yang ditulis oleh zainudin maidin. dan sekarang teringin sangat nak baca A Doctor In The House. buku terakhirnya mungkin. sapa tau kan.. 

hari tu dekat secondhand bookstore at Chowrasta jumpa My Story-Lim Goh Tong. sampai sekarang nyesal tak beli.


pic: http://www.maximumpc.com

6 comments:

Solihin Zubir said...

Alhamdulillah blog akak dh btol2 sehat..
blog sy byk kali jugak kena malware..
malware berpunca drp salah 1 link kt blog sy..
so, terpaksa la remove link tu..

cek chun said...

syukurrrr..
thanks again yer dak ijau.

iniialahaku said...

ok dah clear....

yg pasal buku che det 2 ada 1 je kat umah...ayh bli,tjuk pa ntah..omputih,mlas nk bca..haha

cek chun said...

@iniialahaku
aippp..jgn malas. nanti kena juai

gedek! said...

ehem, ehem...

Sambaq la iPad satu....

cek chun said...

uncle
akan di usahakan..
tapi sekarang dah ok nih. rupanya sebab file corupt masa donlod firefox vers 4. maka ipad terpaksa dilupakan semula..
boleh tak kasi itu macam punya reason
hehe

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...