Thursday, April 14, 2011

awek teror main gitar, i present to you, Schuyler Fisk!!!!

cek baru kenal sorang awek cun nih. pandai plak tu main gitar. suara sodap weh. namanya Schuyler Fisk. macam mana nak sebut tu?  ni hah..  Sky-ler. minah ni lahir tahun 1982. dulu pernah berlakon kat siri tv di Amerika tu. tak heranla sebab mak dia pun berlakon. mak dia, Sissy Spacek ni lah yang ajar dia main gitar.  mak cek chun ajaq masak jer. kalau ajaq main gitar, mau anak dia dah boleh kalahkan Yuna nih. hoho.. merepek sudaaa..

Schuyler ni main folk musik jer. patutla cek tak kenai. ya lah, kalau hari-hari dengar Red FM, korang ingat ada ker dia nak pasang lagu jenis folk-folk ni semua. ada la sorang brader yang teror main gitar ni yang introduce cek kat Schuyler. brader ni memang power bab-bab gitar ni. sampai 6 biji gitar dia himpun. hari-hari tukar gitar macam orang pompuan tukar beg ker bang aidid? :p

berbalik pada si Schuyler ni, debut albumnya pernah dapat no 1 kat  iTunes Folks Chart pada 2009. banyak lagu sedap-sedap weh. buat layan jiwang malam-malam. meh cek chun introduce kat hampa lagunya yang berjaya mendapat tempat kat my not-so-folk-soul nih.

lagu yang diperkenalkan oleh brader gitar tu. dia kata ni gepren lama. tengok Schuyler main gitar, berkobar hati teringin gak nak memetik gitar. tapi berkobar time tu jer la. masa mana nak pi belajaq. nak apdet blog pun dah jadi seminggu dua kali jer ni. 

lagu best kalau teringat ex-boyfren, teringin gak nak tau sekarang dia macam mana, dah ada awek ke belum, you know.. saja tanya-tanya khabar. uitt.. banyak ker ex bf cek chun? ada laaa.. muahahahaha..

dan lagu yang palinggggggggg cek suka sekali. paling yummeh to me. ni kalau mat salleh, dah tentu depa guna masa berarak nak masuk kawen tu. so romantic ho ho. tapi memang betul ler. lagu ni depa guna masa wedding rehearsal dalam pilem I am Reed Fish.

pic source: http://www.binsidetv.net/

10 comments:

Rose said...

Oh, anak Sissy Spacek ke? Wah dah besar panjang anak dara dia (ewah cam kenal kat kampung). Mode sengal lagi ke Chun? Hehehe..

Eh...1st! Hahaha..syok dapat first kat sini pun ok, sebab hang slalu first kat blog abg hang..

cek chun said...

hahahaha.. adehhh. mode aku memang sengai je lately. anak beranak besar kat tv je depa nih kan..

ehh.. aku second ka?? wuhuuuuu

gedek! said...

Konform!
Lepas ni pegang gitar semula...!

cek chun said...

yess uncle..
memang nak bakar uncle pun nih
sian gitar tu dok diam-diam kat blakang pic tuan dia jer.
jangan lupa aplod bideo nooo

gadisBunga said...

nak belajar gitar! nak belajar gitar!!

Solihin Zubir said...

erk.. tu lagu yg akak pomot kt sy kt twitter tu kan.. huhu.. sedih..

cek chun said...

@gadisBungajom beb.. kita pi belajaq sama-sama

cek chun said...

@Solihin Zubiralaaa.. don't laa.. nanti dah ada gf, jadi suka la lagu nih. okeh.. thats 4 sure bro :)

miszlullaby said...

hebat betoi awek-awek sekarang men gitar. org msia pun tere2 gak men gitar. tapi skyler ni untung sebab mak die ajar. Kalau ML men gitar, memang da kene perambat dah ngan mak ML.kekeke..

cek chun said...

@miszlullaby hehehhe..sama le. mak cek pun suruh dok dapuq saja

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...