Thursday, October 6, 2011

setahun sudah berlalu, berasap-asap mereka itu

dah setahun rupanya dok melangut kat blog sana tu.
macam ada semacam magnet yang menarik-narik aku setiap hari.
gaya bahasanya yang ringkas, penuh kelucuan, ayat tak makan saman, caci maki agak bertaburan.
semua tu rempah dan rencah yang menarik aku kepadanya.


tuan blognya sangat aku respek.
perjuangannya rupanya  dah lama.
cuma baru setahun ni jer dia bikin blog sendiri.
baru setahun tapi pageview dah dua juta lebih dah.
ini kalau letak iklan, masyuk oiiii..


tapi dia buat keja ni bukan untuk cari keuntungan apa-apa pun
sebijik iklan pun tadak kat blog tu
semua semata-mata jariah untuk anak bangsa saja
yang masih tak mengenal mana haram mana halal


nak jadi hero macam batman wajibla ada musuh ye dok?
siap ada ugutan bunuh membunuh lagi
maknanya agak tercapai la tu agenda tuan blog
panassss bontot sang musuh sebab duit dah tak masuk hari-hari.
ntah berapa kali dah page facebook kena hacked

kalau korang berminat, boleh la cari dan  like kat page Koleksi Maklumat anti MLM & skim piramid oleh Aidid Muaddib atau Say No To MLM dekat facebook tu.

tahniah doc.
moga makin hebak lagi penangan blog mu.
kasi ganyang depa habis-habisan!!


* ni bukan entry bodek. dia tak baca pun blog aku nih. heh.


8 comments:

suri solehah said...

peminat setia bukan bodek..huhu

cek chun said...

pandai da.. :)

CIK TOM said...

cik tom nak singgah jgk..tp akak lupa bg link...ciktom gugel je n jupe blog ni..nak selongkar entry aidid ni..thanks share info ni akak :)

cek chun said...

blog dia ada kat tepi blog list tu. happy reading ye cik tom.

nurfauzi said...

saye juga suka baca.
sarat fakta
kadang sampai pening sebab panjang berjela tulisnye.

kita ni takat komen mencelah sikit-sikit je

cek chun said...

tadak sikit la kalau komen penuh dengan fakta.
not like me, merapu merata. heh

Latifah said...

huhhh... blog tu? memang berhantu.
sekarang ni je dah jarang pergi. nanti melalut sampai tak buat apa. hahaha...

kekadang tu pelik gak ngan depa-depa yang join MLM tu, tak makan saman langsung. huhuhu

cek chun said...

@Latifah
aah..memang!! sangat berhantu

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...