Cek chun kat tempat kenduri ni.
Terpandang setalam sirih pinang untuk dijamu pada tetamu yang datang.
Bukan takat sirih, rokok daun dan tembakau pun ada.
Ni dah soheh untuk golongan lama la ni.
Sambil-sambil buat kerja, leka mengunyah sirih.
Lama dah tak mengacip pinang ni.
Saja test power.
Teror lagi nampaknya :p.
Dulu-dulu cek chun layan gak sirih yang siap digobek.
Tumbuk sampai hancur sebati, terus masuk dalam mulut je.
Bolehla makan sesudu teh tu.
Makan banyak-banyak mau mabuk jadinya.
Ni cek chun nak tunjuk cara makan sirih yang stylo punya.
Kalau lepas ke dalam tekak sehelai ni, memang tabik spring la kat hampa.
Letak secalit kapur, sedikit gambir dan beberapa hirisan nipis pinang tadi.
Balut cun cun pastu ngap.
Masa ni lah nanti akan keluar air sirih merah menyala tu.
Sebenarnya air liur tuan badan tu.
Kena diludah buang.
Macam padayappa buat tu.
Sent from my BlackBerry
5 comments:
eii sirih bukan ke pedas ke? teringat kenangan sirih dengn arwah nenek saya.
hai cik chun, saya cik chemp.. huhu saya telah pun follow awak...XOXO, Chempaka Sari.
sireh pedas la akak.. haha..
pandai mkn sireh? kagum ah!
salam ku terbayang tadi..sirih junjung cik mai...
Sireh memang pedas. Tapi kalau dah kena gobek tu, boleh je makan. Tapi tadak la sampai sehelai tu, takut den :p
Suri
Hahahahahahaha
Doa-doakan laaa..
Post a Comment