Saturday, September 24, 2011

Medium, lagi cerita i can see dead people


sejak Cole Sear mengaku yang dia nampak orang mati, habis semua citer paranormal aku minat. kau ingat senang nak nampak orang mati? in daily basis pulak tu. what if yang datang tu jenis comot momot dan rambut macam kak limah? 


korang perasan tak kalau hantu orang putih jer mesti muka lawa. hantu orang melayu manjang buruk. tak kisah la sebelum mati tu dia cantik mengalahkan deborah henry. bila dah mati, rambut mesti jadi macam kak limah. apakah?
heroin dengan anak-anak dan laki 
sekarang kat Fox network ada Medium. citer heroin yang boleh bercakap dengan orang yang dah mati, dan selalu mimpi past or future events. Allison Dubois (Patricia Arquette) yang bekerja dengan DA office, kena la jumpa dengan ramai penjenayah untuk di dakwa. selalunya dia akan mimpi semua benda regarding the event. so expect i-feel-you-when-we-handshake scenes. tapi yang banyaknya dia akan terus mimpi pada malam dia jumpa suspek.

aku baru tau rupanya cerita ni based on a real person. the Allison Dubois rupanya memang pun jadi medium untuk solve banyak kes polis. tapi kesian kan. dah la tolong orang. lepas tu kena feel their pains throughout the case.

siri ni dah premiered dekat Amerika since 2005 dan dah habis pun last January 2011. sempat la bertahan sampai seven seasons. patutla kat Fox sekarang siap tayang hari-hari. dah tu buruk gila, grainy bila tengok kat tv. hadap jugak la sebab dah syiok.

serius aku teringin jadi macam dia.



5 comments:

gedek! said...

hantu jepun / thaland, lagi takot!

cek chun said...

yang tu lagi tak leh tengok. takottt!!!

iniialahaku said...

ok..cerita pasal crita hantu..dah tgk penunggu istana???smalam ceq baru tgk....komen ikhlas SUCK..ops..terlepas kat sini

cek chun said...

hantu melayu semua cek nampak macam kak limah dah. tu yang malas nak tengok.

iniialahaku said...

cer tgk review dia kat google...hahahaha..based on true story but..

notis pendek saja

semua kandungan merupakan luahan rasa cek yang tak seberapa. kalau ada yang cek cedok saja, insyaallah akan diletakkan link atau url tempat kopipes dijalankan.

gambar adalah milik persendirian. lagipun bukan cun mana pun kalau korang nak ambik. kalau berkenan jugak, sila la buat link ke blog cek noo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...